Over ons

Stichting al-Yateem is een welzijnsorganisatie die zich sterk maakt voor weeskinderen in Marokko. Wij willen deze mensen hetgeen schenken, wat voor jou en mij vanzelfsprekend is: de primaire basisbehoeften van een mens; eten, drinken, kleding, onderdak en veiligheid. Dit zijn zaken waar we niet dagelijks bij stil staan, maar voor velen elders in de wereld niet vanzelfsprekend is. Wij gunnen de weeskinderen een zorgeloze kindertijd, waarin zij zich beter kunnen ontwikkelen en beter kansen kunnen krijgen in de maatschappij. 

Minder-bedeelden

Naast de aandacht voor de weeskinderen zijn wij ook actief met het helpen van de minderbedeelden in het land. Het gaat om mensen en gezinnen die moeilijk rond kunnen komen, vaak door een te laag inkomen of helemaal geen inkomen.
Stichting al-Yateem geeft om mensen en wil een steentje bijdragen aan het realiseren in de basisbehoeften van deze groep mensen.

Overzicht fondsen stichting al-Yateem

Alle donaties die bij stichting al-Yateem ontvangt, komen in een van 3 fondsen terecht.
Bekijk hier het overzicht (PDF) van de fondsen

Waarom Marokko?

Overal ter wereld zijn er helaas weeskinderen en minderbedeelden die hulp nodig hebben. Gelukkig zijn er ook verschillende organisaties wereldwijd die deze mensen proberen te helpen en wij horen hier ook bij.  De keuze voor Marokko heeft te maken met het feit dat wij als organisatie bekend zijn met het land. We komen vaak in het land en we weten de Ins en Outs om te kunnen functioneren. Wij willen natuurlijk dat het geld van onze donateurs bij de juiste mensen terechtkomt en op een goed georganiseerde manier. Dat kan natuurlijk niet in een onbekend gebied.
In Marokko zelf proberen wij op verschillende gebieden hulp aan te bieden, zo zijn wij in Marrakesh, Nador en Al Hoceima actief.

Werkwijze

Al-Yateem is gevestigd in Nederland en alle hulp wat we bieden is afhankelijk van de donaties van gulle mensen uit Nederland. In Marokko hebben we 3 veldkantoren, in Marrakesh, Nador en Al-Hoceima. Voor hulp dienen mensen bij deze veldkantoren aan te kloppen.

Alle hulp wordt geregistreerd in vorm van projecten en een budget voor vrijgemaakt, deze budget wordt dan overgemaakt naar een Marokkaanse bankrekening om vervolgens de projecten te financieren.

Voor terugkoppeling naar onze volgers gebruiken we onze Facebookpagina. Op deze pagina plaatsen we regelmatig berichten over de laatste ontwikkelingen. Wij sturen onze donateurs ook nieuwsbrieven met verslagen over de laatste gang van zaken en verloop van projecten. Zo hopen wij onze donateurs inzicht te geven in hoe hun donaties worden uitgegeven.