Ons werk

Weeskind-onderhoud

Stichting al-Yateem onderhoudt ruim 700 weeskinderen in Marokko, deze kinderen zijn verspreid over Al Hoceima, Nador en Marrakech. Middels jullie donaties zorgen wij ervoor dat de verzorgers van deze kinderen maandelijks een uitkering krijgen. Met deze uitkering worden de primaire basisbehoeften van het kind gedekt, zoals het eten, drinken, scholing, medicijnen en kleding. Samen kunnen wij de weeskinderen een kans geven op een beter toekomst. Het onderhouden van een weeskind, is slechts 35 euro per kind, per maand.

Onze veldkantoren zien erop toe dat het geld op de juiste wijze wordt gespendeerd door de ouder/verzorger. Middels onze social media en nieuwsbrieven worden onze donateurs op de hoogte gebracht van het uitvoer van dit project.

Een weeskind onderhouden, hoe werkt het?
In dit filmpje hebben we stap voor stap uitgelegd hoe het werkt als je een weeskind wilt onderhouden via stichting al-Yateem.

Meld je ook aan!
Wil je ook een weeskind onderhouden? meld je dan nu aan door dit formulier in te vullen.

Voedselbank

Voedsel is een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft. Stichting al-Yateem probeert sinds haar bestaan mensen die het moeilijk hebben te voorzien van deze basisbehoefte. De stichting heeft hier speciale voedselbanken voor geopend.

Halal voedselbank Den Haag
In Nederland leven ongeveer een miljoen mensen onder de armoedegrens. Deze mensen komen maandelijks niet rond en missen vaak de meest basale producten die wij allemaal voor lief nemen. Vanuit de Halal Voedselbank voorzien wij deze mensen wekelijks van een voedselpakket. Het voedselpakket bestaat o.a. uit beleg, zuivel, groenten, fruit en vleeswaar.

Meer info of doneren
Halal voedselbank Den Haag (video)

Voedselbank Marrakech  
Akka is een afgelegen dorp, dat lastig te bereiken is. De mensen die hier wonen, leven over het algemeen onder zeer moeilijke omstandigheden. Ruim 140 gezinnen worden maandelijks in Akka (Marrakesh) voorzien van een voedselpakket. Deze voedselpakketten bevatten diverse producten, waarvan de gezinnen een maand lang kunnen leven.

Uitdelen van voedselpakketten in Marrakech (video)

Onderwijs

Ieder begin schooljaar deelt stichting al-Yateeem schoolspullen uit aan kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben. De kinderen worden verblijd met een schooltas vol met de nodige spullen om het schooljaar door te brengen, zoals schriften, pennen, potloden enz..

Middels dit project proberen wij een steentje bij te dragen om schooluitval tegen te gaan, vooral als de reden hiervoor armoede is.

Schoolspullen uitdelen in Atlas gebergte (video)

Onderdak

Een (fatsoenlijk) dak boven het hoofd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel inwoners van Marokko leven helaas onder barre omstandigheden. Stichting al-Yateem probeert deze mensen te helpen. Dit doen wij door hen een normale woonruimte te bieden.

Project Fatima en project Karima
Zuster Fatima en zuster Karima zijn hier een goed voorbeeld van, beide vrouwen leefden onder zeer slechte omstandigheden in tenten. Stichting al-Yateem heeft hiervoor een inzamelactie gehouden. Tijdens deze inzameling hebben veel mensen gedoneerd. Middels deze donaties heeft Stichting al-Yateem twee prachtige woonruimtes voor hen kunnen kopen.

Project Fatima (video)
Project Karima (video)

Ramadan

Tijdens de gezegende maand Ramadan probeert stichting al-Yateem ook een steentje bij te dragen. Dit doen wij door dagelijks een gratis Iftaar te organiseren. Deze Iftaar komen veel mensen op af: vluchtelingen, mensen die het niet zo breed hebben, reizigers etc. Uiteraard is iedereen van harte welkom.

Iftaar 2018 Al Hoceima (video)

Offerfeest

Het ‘Offerproject’ houdt in dat stichting al-Yateem arme gezinnen proberen te voorzien van een offerdier (schaap), voor Ied al-Adhaa. Dit project vindt momenteel alleen plaats in de steden Al Hoceima, Nador en Marrakech.

Wanneer stichting al-Yateem een offerdier bij een gezin aflevert, spat de vreugde bij deze gezin van de gezichten af. De blijdschap en emoties bij deze gezinnen zijn niet in woorden te omschrijven.  Dit is dan ook de reden dat wij ieder jaar als doel hebben om zoveel mogelijk gezinnen te voorzien van een offerdier.

Offerproject 2018 Al Hoceima (video)
Offerproject 2018 Nador (video)

Help jij mee?

Stichting al-Yateem is een welzijnsorganisatie die zich sterk maakt voor de weeskinderen en minderbedeelden in Marokko.