Ons werk

Weeskind-onderhoud

Stichting al-Yateem onderhoudt ruim 700 weeskinderen in Marokko, deze kinderen zijn verspreid over Al Hoceima, Nador en Marrakech. Middels jullie donaties zorgen wij ervoor dat de verzorgers van deze kinderen maandelijks een uitkering krijgen. Met deze uitkering worden de primaire basisbehoeften van het kind gedekt, zoals het eten, drinken, scholing, medicijnen en kleding. Samen kunnen wij de weeskinderen een kans geven op een goede toekomst na het verliezen van de ouders. Het onderhouden van een weeskind kost 35 per kind per maand.

Onze veldkantoren zien erop toe dat het geld op de juiste wijze wordt gespendeerd door de ouder/verzorger. Middels onze social media en nieuwsbrieven worden onze donateurs op de hoogte gebracht van het uitvoer van dit project.

Een weeskind onderhouden, hoe werkt het?
In dit filmpje hebben we stap voor stap uitgelegd hoe het werkt als je een weeskind wilt onderhouden via stichting al-Yateem.

Meld je ook aan!
Wil je ook een weeskind onderhouden? meld je dan nu aan door dit formulier in te vullen.

Voedselbank

Voedsel is een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft. Stichting al-Yateem probeert sinds haar bestaan mensen die het moeilijk hebben te voorzien van deze basisbehoefte. De stichting heeft hiervoor speciale voedselbanken voor geopend.

Halal voedselbank Den Haag
In Nederland leven ongeveer een miljoen mensen onder de armoedegrens. Deze mensen komen maandelijks niet rond en missen vaak de meest basale producten die wij allemaal voor lief nemen. Vanuit de Halal Voedselbank voorzien wij deze mensen wekelijks van een voedselpakket. Het voedselpakket bestaat o.a. uit beleg, zuivel, groenten, fruit en vleeswaar.

Meer info of doneren
Halal voedselbank Den Haag (video)

Voedselbank Marrakech  
Ruim 140 gezinnen worden maandelijks in Akka (Marrakesh) voorzien van een voedselpakket. Deze voedselpakketten bevatten diverse producten waarmee de gezinnen hele mand van kunnen leven. Akka is een afgelegen dorp met een moeilijk landschap, de mensen die hier wonen, leven over het algemeen onder zeer moeilijke omstandigheden.

Uitdelen van voedselpakketten in Marrakech (video)

Onderwijs

Ieder begin schooljaar deelt stichting al-Yateeem schoolspullen uit aan kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben. De kinderen worden verblijd met een schooltas vol met de nodige spullen om het schooljaar door te brengen, zoals schriften, pennen, potloden enz..

Middels dit project proberen wij een steentje bij te dragen om schooluitval tegen te gaan, vooral als de reden hiervoor armoede is.

Schoolspullen uitdelen in Atlas gebergte (video)

Onderdak

Een fatsoenlijke dak boven het hooft is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heel veel mensen wonen in barre omstandigheden en sommige hebben niet eens een woning. Stichting al-Yateem probeert mensen die in zulke omstandigheden verkeren te helpen om een normale woonomgeving voor hun te realiseren

Project Fatima en project Karima
Zuster Fatima en zuster Karima woonden in tenten onder zeer slechte omstandigheden. Voor hun heeft sticht al-Yateem inzamelingen gehouden en middels de donaties van onze gulle mensen hebben we prachtige woningen voor hun kunnen realiseren.

Project Fatima (video)
Project Karima (video)

Ramadan

Tijdens de Ramadan doet stichting al-Yateem mee met het organiseren van Iftaars in Marokko. dagelijks komen er honderden mensen gebruik maken van deze Iftaars. van mensen die op reis zijn tot vluchtelingen, iedereen is van harte welkom.

Iftaar 2018 Al Hoceima (video)

Offerfeest

Offerproject houdt in dat stichting al-Yateem arme gezinnen proberen te voorzien van een offerdier (schaap) voor Ied al-Adhaa. Dit project voeren de stichting uit in Al Hoceima, Nador en Marrakech tegelijk.

Uit ervaring weten wij dat de blijdschap bij deze gezinnen enorm is tijdens het brengen van deze offerdieren, vooral bij gezinnen met (wees)kinderen. Daarom proberen we ieder jaar zoveel mogelijk gezinnen te verblijden.

Offerproject 2018 Al Hoceima (video)
Offerproject 2018 Nador (video)

Help jij mee?

Stichting al-Yateem is een welzijnsorganisatie die zich sterk maakt voor de weeskinderen en minderbedeelden in Marokko.